onsdag 10. mars 2010

Snart avreise til Zanzibar.

Veit ikkje om eg faar til aa blogge naar eg er paa Zanzubar. Stommen som dei forsynes med fraa fastlandet er blitt brutt og dei har vore utan strom sidan november. Nokre av hotella har generator, men vi veit ikkje korleis ting blir. No er det bare ei uke igjen av turen, den siste delen har gaatt veldig fort. det har vore veldig kjekt, men man savner jo og heim nokre gonger. Spesielt savner vi grovbrod med brunost, og eg har den siste uka gaatt bare aa tenkt paa heimalaga fiskegrateng. Men nok om det. Det er jo ganske grei mat her og, bare litt stress etterkvar aa alltis spise ute. I gaar var vi paa ein etiopisk restaurant. Daa var det ei stor pannekakelefse som 4-5 delte paa som fat og ulike sauser med og uten kjott som vart lagt paa. Saa tok man litt fraa ei anna lefse og dyppa den i sausen og spiste. Ganske godt og mange ulike smaker. Syns eg har vore veldig flink paa denne turen aa provd nye ting og ikkje bare spist pizza og lignande.



Bongoyo Island (fraa nettet)

Paa Bonggoyo Island som me var paa sondag var det kjempefint. Klart og flott vann aa bade i og flott sandstrand. Vi kok tidlig ut slik at vi fekk nokre skyggehytter og dermed slapp aa bli heilt utkjorte av sola. Paa sandstranda var det og volleyballnett og ei i klassen hadde med volleyball. dermed vart det volleyballturnering, East Afrika cup. Alle laga fekk eit landsnavn.Uganda vant. Eg var paa Ruwanda, me tapa desverre, men kan vera me faar eit forsok til paa Zanzibar om me ikkje byttar lag. mange vart solbrendte paa denne turen og, men dei var laert sidan forrige gong dei var i sola. Det var veldig fint paa oya, men som elles i landet er doforholdet ikkje alltid like bra. Maatte gaa langt inn i skogen til ei minihytte der det var hull i bakken. Saa leggmuskler og finmotorikk blir regelmessig trente for de fleste av oss. dessuten er dopapir ein mangelvare, og dernest ein standarvare for oss som me alltid har paa oss.







Dei siste dagane har me mott ein CCM politiker, det storste partiet i landet. Og me har truffet TTU, som er laererforeninga i Tanzania. Veldig hyggelige aa snakke med og veldig interressant. Problemet paa TTU var at aircondition var odelagt og dei hadde -plutselig eit 5 timerslang program, istedet for det 3 timerlange dei skulle ha. Og dei er saa iverige at det ikkje blei noko pause av dei timane. Fekk eit kvarter etterkvart og deretter var det nok eit par timer for det var ferdig. Typisk African time. Me skulle vore ferdig halv to, men reiste ikkje for naermare fira. He he.. Hakuna Matata... slik er det i Afrika.



Skal sjaa om eg kanskje finn internett paa Zanzibar, har litt lyst derfraa og sidan det sakl vera saa fint der, naermest eit paradis. Haaper alle har det bra! Pole pole ( rolig, ta det med ro)

:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen noen ord =) Takk.