onsdag 3. mars 2010

heite dagar i Dar es Salam


Forrige lordag reiste folget vaart vidare fraa Arusha til Lushoto. Vi var i Lushoto i to netter. Naar me ankom hotellet saa var dei desverre ikkje klar over at me kom allerede daa, saa nokon fekk eigaren sitt rom med souroundanlegg og widescreeen tv imens andre fekk rom der dei bygga ei seng der og da. Me fekk vanleg rom, med ein litt stor edderkopp i dusjen. Laereren vaar Jonas kom for aa sjaa den og traakka paa den. Saa da var det fullt mulig aa dusje.. he he



Dagen brukte me paa aa gaa ein fin tur ifjellomraadet der byen laa og fekk sjaa ei fantastisk utsikt over slettelandet som laa ved. Me kunne ha sett nsten heilt til Kilimanjaro i nord dersom det hadde vore enda klarare vaer. Guiden vaar var kjempeflink og gav oss mykje informasjon som me trengte til oppgaava vaar. Den beste lunsjen ever paa reisen fekk me den dagen! Paa ein gaard som som laga juice, ost og syltetoy. Me fekk nesten vanlege skiver (minnet litt om langebrod) med paalegg som ikkje var kun syltetoy. det var vanleg ost (nesten som Jarlsberg), kremost med kvitlok, frukt, gronnsaker og fantastisk juice! Det gjorde godt for mangen skal eg sei og alle var mette og glade. Ikje det at me ikkje faar mat her nede, men frokost er frukt, man maa be om brod, eller noko som liknar toast og man faar syltetoy paa. Tanzanianerene spiser ikkje saa mykje kjott. Det er helst gronnsaker, ris, ugali(maisgrot), poteter som alle har ulike variasjoner. Saa det er mykje karbohydrarter, og litt gronnsaker.

GOD LUNSJ!

Utsiktspunkt


Mandag reiste me vidare til Dar es Salam og ankom paa CEFA paa kvelden. Her ligger temparaturen paa 40 grader paa dagen og 30 om natta. heldigvis var det litt kjolig da me kom. CEFA er ein ittaliensk organisasjon som hjelper til med ulike prosjekter og samstundes har eit slags herberge. Rommene var kjempeflotte , etter afrikansk standar, med vannklosett som faktisk skyller ned og fasiliteter som dopapr, insektsfrisone, aircondition og bid`e (!?). Middagen me fekk den kvelden var like fantastisk som lunsjen i Lushoto! Forretten var ein spagettirett som var kjempegod, forfulgt av god grilla fisk md salat og brod, og melon til slutt. Har bestilt mat der i dag og (maa bestille om morgonen) og er veldig spendt paa kva me faar.


Tirsdag var me aa besokte den norske ambasaden. Programmet vaart varer ikkje saa langt paa dag da det er saa varmt her. men har hort rykter om at det skal regne no snart, men haaper at ikkje det er noko som vil vare. Har saakalla dokumentasjonsdag i morgon og har litt lyst aa reise litt paa stranda etter oppgaavediskusjon med gruppa mi. Men vi faar sjaa. I dag har me besokt ulike bistandsprosjekter, sport og gatebarn (saerskild for jenter) som vert subsidiert av blandt anna Norsk Folkehjelp. Vi motte og ein paa kontoret for norsk folkehjelp. Han hadde vore lenge i bransjen og desverre sett alt for mykje urettferdighet og korrupsjon som gjorde det veldig vanskelig aa drive ting paa fram med haap om forbedring og utvikling.


Elles gaar det bare bra. Har litt heimlengsel innemellom og savner Norsk mat og trening for uten alle kjente og kjaere. Merker det er tungt aa ha program kvar dag, bu tett paa folk man ikkje kjenner veldig godt over lengre tid utan aa ha tid for seg sjolv i det heile tatt. Alltid nokon som er der uansett kvar man er. Det blir tidlige kvelder mange dager. Men nokon kvelder har man heldigvis litt overskudd og kan finne fine steder aa ta det med ro. I gaar gjekk med paa ein fin stad som laa med stranda. Rart, man foler seg midt i byen, gaar ti minutter og finner ein koselig kafe/pub som er paa ei sandstrand.


Haaper alle har det bra. Om det er nokon som lurer paa noko bare sporr i kommentarfeltet!


Kwa Heri Rafiki!




Middag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen noen ord =) Takk.